Geri Dön

Prefabrik Evlerde Konut Kredisi

Karmod 08.03.2023

Prefabrik evlerde de konut kredisi alınabilmektedir. İmarlı arsa üzerine inşa edilen modüler konutlara prefabrik konut adı verilmektedir. Doğa dostu, geri dönüşebilir malzemelerden üretile prefabrik konutlar uzun yıllar güvenle kullanılmaktadır. 18 yaşını dolduranlar Prefabrik konut kredisi kullanabilmektedir.

 Bağımsız, huzurlu, doğayla iç içe bir konut isteyenlerin ilk tercihi prefabrik evdir. Zaman kaybetmeden prefabrik ev sahibi olmak isteyen gerçek kişilere kredi olanağı bulunmaktadır. Kalabalık ortamlar ve gürültülü yaşam alanlarından kurtulmak isteyenlerin tercihi prefabrik evler olarak görülmektedir.

 Prefabrik Konut Kredisi Nasıl Alınır?

 Prefabrik ev konut kredisi alabilmek için gerekli evrakın eksiksiz olması gerekmektedir. Ancak bu sayede istenen banka şubesine kredi başvurusu yapılabilmektedir. Prefabrik eve konut kredisi %2 faiz oranıyla verilmektedir. Böylece arzu edenler prefabrik ev kredisi alarak projelerini gerçekleştirebilmektedir.

 Düşük faizli ve uzun vadeli prefabrik ev kredisi tüm banka şubelerinden alınabilmektedir. Prefabrik ev kredisi yalnızca gerçek kişiler yararlanabilmektedir. Tüzel kişiler başvuru yapamamaktadır. Prefabrik ev için konut kredisi kullanarak doğanın kucağında güvenli yaşam alanına kavuşmak mümkün olabilmektedir.

 Böylece maddi güçlük nedeniyle ötelemek durumunda olanlar da prefabrik evini kurabilmektedir. Ayrıca nakit ödeme yapmadan prefabrik ev kredisi desteğiyle kurulum yapılabilmektedir. Alınacak kredi oranı yapılacak prefabrik evin büyüklüğü, proje ve yapısal özelliklerine göre verilmektedir.

 Prefabrik ev kredisi olup olmadığını merak edenler için de krediler nefes olmaktadır. Prefabrik yapılar için kredi olanağı getirilmesi muhteşem bir kolaylık olarak görülmektedir.

 Prefabrik Ev İçin Konut kredisi

 Son zamanların en büyük kolaylığı prefabrik ev kredileridir. Bu sayede pek çok kişi müstakil ev sahibi olabilmektedir. Hayati önem taşıyan prefabrik ev doğal malzemelerle üretilerek kullanıcıya sunulmaktadır. Prefabrik ev konut kredisi olanağından yalnızca gerçek kişiler faydalanabilmektedir. 18 yaşını dolduran herkes Prefabrik ev konut kredisi başvurusu yapabilmektedir.

 Başvuru sırasında, maaş bordrosu, gelir belgesi, prefabrik evin proforma faturası, kişisel bilgiler bulunmalıdır. Bunun yanında kişinin yasal borcunun bulunmaması da gerekmektedir. Diğer kredi seçeneklerine oranla prefabrik ev kredisi 24 saatte en fazla 2 günde sonuçlanmaktadır. Bu sayede herkes kendi evini kurabilmektedir. Prefabrik eve konut kredisi veren bankalar arasında;

  •  Vakıflar Bankası,
  •  Ziraat bankası,
  •  Halk Bankası, (Halkbank Evim Kredisi)
  •  Akbank, konut ihtiyaçları ve konut kredisi,
  •  Denizbank,
  •  Garanti Bankası,
  •  Albaraka Türk, 60 ay vadeli prefabrik ev kredisi,
  •  ING Bank,
  •  TEB bulunmaktadır.

 Hepsi kişinin tercihine ve uygunluk durumuna göre kolaylıkla kredi vermektedir. Hatta düşük faiz oranı ve uzun vade olanağından da yararlanılmaktadır.

 Prefabrik Evlere Konut Kredisi Var mı?

 Prefabrik ev kredisi alabilmek için 18 yaşını dolduran herkes başvuru yapabilmektedir. Çalışmak istediği banka şubesini seçerek, yasal evraklarıyla prefabrik ev kredi başvurusu yapabilmektedir. Başvurusu sonuçlananlar Prefabrik konut kredisi hesaplama işlemleri yaparak taksit sayısını belirlemektedir.

 Prefabrik ev kredisi alınabilecek bankalarla yapılan görüşme sonucuna göre uygun seçenek değerlendirilmektedir. Kısacası prefabrik ev kurmak isteyenler kredi olanağından yararlanabilmektedir. Yasal olarak gerekli evrak eksiksiz teslim edilerek kredi başvurusu yapılmaktadır.

 Prefabrik ev kredisi 24 saatte sonuçlanabilmektedir. Böylece herkes prefabrik ev sahibi olabilmektedir. Düşük faizli prefabrik ev kredi imkanından 18 yaşını dolduranlar yararlanabilmektedir.

 Ancak prefabrik ev kredisi alabilmek için imarlı arsa tapusu gerekmektedir. İmarsız arsa üzerine prefabrik ev kurulabilse dahi kredi olanağı bulunmamaktadır. İmarsız arsa üzerine kurulacak prefabrik yapı alanı sadece %5 olarak kullanılabilmektedir.

 Prefabrik Konut Kredisi hesaplama

 Prefabrik ev kredisi hesaplayabilmek için öncelikle olumlu sonuç alınmalıdır. Kredisi onaylananlar %2 faizli olarak kredi hesabını yapabilmektedir. Her şeyden önce, kredi başvurusunda bulunması gerekenler;

18 yaşını tamamladığını gösteren kimlik bilgileri,

Tapu belgesi,

Yapılacak evin proforma faturası,

Gelir belgesi olarak hazır bulundurulması gerekmektedir.

 Böylelikle, başvurusu değerlendirilerek olumlu sonuçlananlar %2 faiz, 120 ay vadeli kredi alabilmektedir. Prefabrik evlere konut kredisi var mı sorusunun cevabı evet olarak verilmektedir. Başka bir deyişle prefabrik ev kredisi alınabilmektedir. Maddi güçlükler nedeniyle erteleyenler de kolaylıkla prefabrik ev sahibi olabilmektedir.

 Prefabrik Ev Konut Kredisi Veren Bankalar

 Prefabrik evler, doğal yaşam alanları olarak pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. İmarlı arsa üzerine yapılacak prefabrik ev için de bankalar kredi vermektedir. Kişiler hangi banka ile çalışmak isterse o bankaya başvuruda bulunmaktadır. Kredi başvurusu olumlu sonuçlandıktan sonra prefabrik ev yapımına başlanmaktadır.

 Betonarme yapıların aylar süren inşaat aşamasına rağmen prefabrik ev 1-2 günde kurulabilmektedir. Prefabrik ev kredisi, Akbank, Halkbank, İş Bankası, Ziraat bankası, ING Banktır. Ayrıca Denizbank, Albaraka Türk, Vakıflar Bankası ve TEB gibi tüm bankalar kredi vermektedir. Bu sayede herkes prefabrik ev sahibi olabilmektedir.

 İmarlı arsa üzerine yapılacak prefabrik evler uzun ömürlü ve sağlıklı yapılardır. Fakat kurulum aşamasında azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi halde küf, nem ve rutubete neden olabilecek kaçaklar yapı ömrünü kısaltabilecektir. Elektrik tesisatından sıhhi yapısal özelliklere dair tüm detaylar göz önünde bulundurulmalıdır.

Biz Sizi Arayalım

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız